Ingredience na 4 porce

2 hlávky římského salátu

2 ks kuřecích prsou

olivový olej – na opečení masa

sůl a pepř

1/2 ks bagety – na krutony

1 hrst hoblinek parmezánu – na ozdobu

4 stroužky česneku – na ochucení krutonků

Na zálivku

2 ks žloutků

1 ks citronu – použijete jen šťávu

2 ks ančoviček – nebo filátek sardele

2-3 lžičky dijonské hořčice

1 lžička worcesterové omáčky

150 ml olivového oleje

1 lžička parmezánu – strouhaného

Postup

1. Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a ručním šlehačem nebo mixérem prošlehejte tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci, aby kousky salátu dobře obalila a ochutila.

2. Na pánvi přidejte do oleje stroužky česneku na ochucení oleje. Česnek vyjměte a přihoďte kostičky z čerstvé bagety a nechte dozlatova opéct.

3. Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili.

4. Salát smíchejte těsně před podáváním se zálivkou, poté přidejte kousky kuřecího masa a vyskládejte na talíře. Talíře nakonec ozdobte hoblinkami parmezánu a krutonky.