Ingredience

těsto

3 skleničky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

2 vejce

1 sklenička oleje

1 sklenička mléka

1 sklenička cukru

poleva

150 g másla nebo hery

250 g moučkového cukru

3 lžíce kakaa

3 lžíce rumu

1 sklenička – 200 ml

Postup

V míse smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej, mléko a vařečkou vymícháme dohladka.

Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou). Upečeme dozlatova (180°C, 20-30 minut, zkoušíme špejlí).

Tuk necháme rozehřát, přidáme cukr, kakao, rum a umícháme hladkou polevu.

Po upečení buchtu propícháme opačným koncem vařečky (čím více děr, tím lépe), polijeme polevou. Necháme vychladnout.